1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti AIDS-a in solidarnost ter podporo osebam, ki živijo z virusom HIV. Tudi letos člani_ce Zveze študentov medicine Slovenije na Svetovni dan boja proti AIDS-u pripravljamo akcijo »Pripnimo si pentljo«, v sklopu katere organiziramo informativne dogodke, kjer javnost izobražujemo o pomenu preventive za okužbo, ki marsikje po svetu še vedno predstavlja velik javnozdravstveni problem.

Pri organizaciji se bodo Projektu Virus in projektu Ljubezen in spolnost iz Zveze študentov medicine Slovenije pridružile_i tudi sodelavke_ci iz mnogih nevladnih organizacij in društev. Prvič doslej pa so se nam v tako velikem številu pridružile mnoge slovenske občine, ki bodo svojo podporo akciji izkazale z osvetljevanjem različnih kulturnih znamenitosti v rdeči barvi.

Zavedamo se, da je AIDS bolezen, ki je globalno gledano še vedno v porastu, zato želimo razširiti znanje tako med mlajšimi kot starejšimi generacijami. V ta namen smo pripravile_i številne aktivnosti, ki jih bomo izvedle_i ob svetovnem dnevu boja proti AIDS-u, in sicer v obliki izobraževalnih stojnic po številnih lokacijah v Ljubljani in v Mariboru Na stojnicah bomo delilie_i rdeče pentljice, brezplačne kondome in brošure s pomembnimi informacijami o virusu HIV in AIDS-u ter lokacijah testiranja po Sloveniji.

#pripnimosipentljo

Sponzorji in podporniki akcije:

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Obrazi MF, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Supernova, Europark, Aleja, CityPark, Občina Ljubljana,  Občina Maribor,  Občina Kranj,  Občina Krško,  Občina Velenje,  Občina Medvode,  Občina Domžale,  Občina Radovljica,  Občina Selnica,  Občina Novo Mesto,  Občina Puconci,  Občina Vipava,  Občina Logatec,  Občina Murska Sobota,  Občina Kočevje,  Občina Kobarid,  Občina Divača,   Občina Ptuj,  Občina Beltinci,  Občina Kranjska Gora,Občina Škofja Loka,  Občina Ivančna Gorica MASS, d.o.o.,  Media Bus d.o.o., Svet užitka, LISCA d. o. o., Povabi me na kavo

 

Pridružite se nam tudi vi in nas spremljajte:

FB profil:  Zveza študentov medicine Slovenije (SloMSIC - ZŠMS)

 

Stojnice v Mariboru:  https://www.facebook.com/events/281000781562040/?ref=newsfeed

Stojnice v Ljubljani: https://fb.me/e/6hAFkREMA

 

IG profil:

https://www.instagram.com/zsms.slomsic/

https://www.instagram.com/ljubezeninspolnost/

https://www.instagram.com/projektvirus/


Člani Projekta Virus ter Projekta Ljubezen in spolnost pa poleg akcije ob 1. decembru organiziramo tudi druge aktivnosti, kot so delavnice varne in zdrave spolnosti ter razne akcije osveščanja.  Več o nas si lahko preberete tukaj: 

Sodelujoči: