NAUČITE SE OŽIVLJATI!

Zavedamo se, da je praktično obnavljanje znanja kljub vsemu nenadomestljivo, zato vse Slovence pozivamo, da po umiritvi razmer obiščejo tudi eno od brezplačnih delavnic temeljnih postopkov oživljanja, ki jih izvajajo sodelujoče organizacije. Skupaj lahko prispevamo, da bo v Sloveniji čim manj nepotrebnih smrti zaradi srčnega zastoja.

KAM PO ZNANJE?

Projekt Za Življenje!

Za življenje! je študentski projekt, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije in Društva študentov medicine Maribor in se ukvarja z izobraževanjem laične javnosti na temo prve pomoči.

Organizira brezplačne delavnice za posameznike in organizirane skupine ter promocije prve pomoči v sklopu večjih dogodkov.

Člani projekta so študenti medicine in dentalne medicine Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru.

Več: https://www.zazivljenje.org/

Rdeči križ Slovenije

Poučevanje laikov iz prve pomoči izvaja Rdeči križ kot eno svojih temeljnih poslanstev, pravzaprav prav s tega področja izhaja njegov nastanek.

Rdeči križ Slovenije skrbi za usposabljanje laikov iz prve pomoči. V ta namen izvaja različne oblike tečajev. Najbolj prepoznavni so tečaji in izpiti za voznike motornih vozil, usposabljanja iz prve pomoči za reševalce iz vode ter usposabljanja iz prve pomoči za zaposlene različnih strok in institucij.

Več: https://www.rks.si/