Izmenjave

Izmenjave v okviru International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) so najobsežnejši svetovni program izmenjav, organizanih s strani študentov samih. Preko programov kliničnih ter raziskovalnih izmenjav (SCOPE in SCORE) ima vsako leto več kot 15 000 študentov medicine priložnost spoznavanja tujih zdravstvenih sistemov in medicinskih praks.

Klinične izmenjave

Na klinično izmenjavo (prakso) se lahko prijavijo študentje medicine od vključno 3. letnika dalje.

Raziskovalne izmenjave

Na raziskovalno izmenjavo (elektiv) se lahko prijavijo vsi študentje medicine.

Kaj mi izmenjava ponuja?

V zameno za prijavnino, ki jo plačaš v Sloveniji, ti gostitelji nudijo:

Prijava na izmenjavo

Nabor pogodb z raznolikimi svetovnimi državami, ki so na voljo, objavita projekta mednarodnih izmenjav DŠMM in DŠMS v začetku študijskega leta. Prijave na izmenjave in selekcija potekajo v mesecu oktobru, rezultati pa so znani novembra. 

Naše države partnerice imajo različne pogoje za udeležbo (znanje tujega jezika, letnik študija, ...). Pogoji posamezne države so na voljo na spletni strani exchange.ifmsa.org in se letno posodabljajo.

Poročila z preteklih izmenjav so objavljena na spletnih straneh lokalnih društev.

Prostovoljstvo 

Izmenjave temeljijo na principu vzajemnosti. Za vsakega slovenskega študenta, ki se odpravi v tujino, sprejmemo pri nas tujega študenta medicine na izmenjavo.

Močno se trudimo, da bi gostom omogočili kar najboljšo izkušnjo bivanja v Sloveniji, kar ne bi bilo mogoče brez ekipe koordinatorjev izmenjav, kontaktnih oseb in poletnih receptorjev, ki svoj čas prostovoljno namenijo organizaciji praks, nastanitve in družabnih aktivnosti.

Če te zanima dinamično delo v multikulturalnem okolju, se pridruži projektu mednarodnih izmenjav v svojem lokalnem društvu!