Kultura in šport

Kulturni in športni projekti skrbijo, da imajo študentje medicine zmožnost raznoliko preživljati prosti čas, od petja, do igranja na kitare in druge inštrumente, do raziskovanja in pisanja o aktualnih medicinskih temah, izletov, potovanj in športne aktivnosti. Pri tem lahko nastopajo na različnih kulturnih dogodkih ali pa športno tekmujejo proti ostalim študentskim ekipam.

Mešani akademski pevski zbor

MeAPZ MF UM že vrsto let deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor kot eden najprepoznavnejših projektov in nudi kulturni oddih tako sodelujočim kot poslušalcem na raznih prireditvah društva in Medicinske fakultete UM.

Cor

Pevski zbor Cor je najstarejši kulturni projekt Medicinske fakultete, v njem pa se družijo študenti medicine in tudi drugih fakultet, ki jih povezuje veselje do druženja in glasbenega ustvarjanja. S svojim delovanjem Cor sooblikuje in glasbeno popestri dogodke, ki jih organizira Medicinska fakulteta, njeni študentje, druge glasbene zasedbe ali projekt sam. 

Big band Medicinske fakultete

BBMF je zasedba študentov medicine, ki bolj ali manj sledi standardni postavi big bandov, v svojem repertoarju pa ima v glavnem jazz, od swinga in popevk do sodobnega jazza, pa tudi funk, latin ter big bandovske priredbe popularne glasbe. 

Kitarski orkester

Kitarski orkester MF je nastal v želji, da lahko študentje ter mladi  zdravniki in zobozdravniki s kitarami v rokah v večji zasedbi ustvarjamo skupaj, saj ob napornem tempu študija in vsakdanjem stresu predstavlja igranje v ekipnem duhu pravo sprostitev in užitek. Zbrali smo se, saj smo skupaj želeli ustvariti nekaj posebnega in popestriti glasbeno sceno na Medicinski fakulteti.

Presnovnik

Projekt Presnovnik je projekt, ki združuje dva pomembna izdelka študentov medicine v Mariboru, in sicer sta to revija Presnovnik in glasilo Interno. Z vsakoletno izdajo stremimo k temu, da študente spodbudimo k ustvarjalnosti, kritičnemu mišljenju in medsebojnem sodelovanju.

Erektor

Osnovni namen našega projekta je urejanje in izdajanje študentske revije Erektor dvakrat letno (spomladi in pozimi). S tem študente UL Medicinske fakultete spodbujamo k raziskovanju aktualnih tem, večji splošni razgledanosti ter znanstvenemu, kulturnemu in umetniškemu izražanju. 

Projekt šport

Projekt Šport je projekt DŠMS, ki združuje športne ekipe in različne športne aktivnosti, ki se dogajajo na Medicinski fakulteti v Ljubljani. 

Šport za zdravje

Namen projekta Šport za zdravje je približati športne aktivnosti študentom MF UM.

Kortekst

Če ste se kdaj spraševali, kako medicinci vadimo sposobnost stopiti v čevlje nekoga drugega, se postaviti v tujo kožo in hkrati dobro odigrati svojo vlogo v svetu, je odgovor le en: dramska skupina Kortekst. Edini projekt, kjer zlomljene noge ne spadajo na urgenco, ampak na gledališki oder!   

Transmiter

Projekt Transmiter smo skupina študentov, ki organiziramo gorske izlete in potovanja za študente medicine ter jim omogočamo udeležbo na športnih, kulturnih in družabnih dogodkih v tujini.   

Medical Student Journal Club

Namen projekta MSJC je pripravljati podcaste, ki jih objavljami na YouTube kanalu Vox Hermes. V njih se s priznanimi slovenskimi strokovnjaki pogovarjamo o medicinskih in javnozdravstvenih temah, ki zanimajo študente in tudi splošno javnost.